fr

Eco

Ingebed langs de steenweg Leuven-Aarschot met respect voor de omgeving en ecologie.

In de praktijk wordt dit o.a. vertaald door de toepassing van een warmtepomp voor de verwarming en regenwater voor het spoelen van het sanitair. De architectuur weerspiegelt transparantie, openheid en licht.

Het congres- en vergadercentrum Eenheid is een vormingscentrum van de wereldwijd verspreide Focolarebeweging.

Over ons

Het centrum Eenheid behoort tot de wereldwijd actieve Focolare-beweging. Het werd gebouwd als vormingscentrum voor de leden, de vrienden van de beweging en voor iedereen die geïnteresseerd is in de Spiritualiteit van de Eenheid. Het doel van de Beweging is dan ook de dialoog tussen alle mensen bevorderen. 

In januari 2005 werd het centrum officieel geopend. Het kwam tot stand naar een ontwerp van twee architecten: Francis Keutgens en Marcello Pardo. Het gebouw werd ingebed langs de steenweg Leuven-Aarschot met respect voor de omgeving en ecologie. De driehoek God - Mens - Omgeving speelt hier de hoofdrol. In de praktijk wordt dit o.a. vertaald door de toepassing van een warmtepomp voor de verwarming en regenwater voor het spoelen van het sanitair. Op menselijk vlak proberen wij een rustige, aangename sfeer te scheppen waarin uw verbijf in het ontmoetingscentrum in de beste omstandigheden kan verlopen. De architectuur weerspiegelt transparantie, openheid en licht.


transparantie, openheid en licht

In het groen

Het centrum is gelegen is gelegen in het groene Hageland te Wezemaal-Rotselaar, aan de rand van de Middelberg.

Vooraan gelegen aan de Aarschotsesteenweg, achteraan in het groen van de beboste Middelberg. Vanuit de grote tuin kan je rechtstreeks via de wandelpaden het bos in voor een rustige wandeling. Het Centrum ligt niet ver van het Sint Pauluscentrum waar vooral de jeugd verblijft voor bosklassen, bezinnigsdagen enz. en Sol & Vita, de winkel voor al je natuurproducten en voedingssupplementen.

Vanuit het centrum ben je zo op de Wijngaardberg of het centrum van Wezemaal waar je, na afspraak, een bezoek kan brengen aan het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn.

Voor  fietsers zijn er verschillende interessante fietsroutes en per auto ben je zo in Tremelo ( Museum Pater Damiaan) of Leuven.


Gelegen aan de rand van de Middelberg